Vakantie in het Vechtdal is genieten van rust en natuur

Ommen

In Ommen vindt u in het Vechtdal van Overijssel. Een prachtig stukje met bossen, rivieren, vennen en meertjes, een zandverstuiving, zogenaamd de Sahara, mooie heidevelden en maar liefst 3 bergen!

Ommen is een oude Hanzestad, een pittoresk, toeristisch en bruisend stadje aan de oever van de Vecht. Hier vind je talloze winkeltjes en restaurantjes, gelegen in het hart van het Vechtdal. 

Dankzij de handel over De Vecht verdiende Ommen al in 1248 z’n stadsrechten, maar tegenwoordig is de historische Vechtdalstad vooral een toeristische trekpleister. Duizenden vakantiegangers bezoeken ieder jaar Ommen voor een vakantie. Eenmaal Ommen ontdekt, wil je ieder jaar terug naar het hart van het Vechtdal waar de Overijsselse Vecht en Regge hun stroomgebied hebben.

Ben je een natuurliefhebber dan moet je het Vechtdal ook bezocht hebben. Met haar ongekend panorama over het Vechtdal, waar de rivieren en de bergen het hele jaar recreanten van heinde en verre naar toe trekt.

Hardenberg

De waterrijke regio Hardenberg is onderdeel van het Vecht- en Reestdal en met recht dé wandel en fietsregio in deze streek.

Hardenberg ligt NO van Ommen, rond de rivier de Vecht en grenst in het Oosten aan Duitsland. De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier in Duitsland en Nederland. Zij is 167 kilometer lang waarvan 60 km in Nederland. Haar oorsprong ligt in het Münsterland en zij mondt bij Zwolle in het Zwarte Water. 

De naam Hardenberg is als volgt te verklaren; Berg betekent hier ‘terreinverheffing, heuvel’. Herde, harde wijst naar vaste, harde grond, te verklaren als ‘sterke burcht’ in 1230 gesticht door bisschop Wilbrand van Oldenburg.

Het afwisselende landschap op de grens tussen het Vechtdal en Reestdal leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht. Per fiets, al wandelend of bijvoorbeeld met de kano ontdek je het Vechtdal.